Projekt & Events

LiveGreen startar upp och driver projekt och events där hållbarhet möter kultur och innovation. Här kan du läsa om några av våra pågående projekt.

Pitchmaraton @ Almedalen

Förra årets samarbetade vi med Swedbank för att ge unga plats att pitcha sina lösningar på samhällets utmaningar. I år kör vi samma framgångsrika koncept i två olika format tillsammans med Boinstitutet, BoKlok, Skåne Nordost och Krinova.

Läs mer här

 

Hållbarhetssatsning i Blekinges musik- och festivalbransch

Med stöd från Naturvårdsverket driver vi en satsning för att minska klimat- och miljöpåverkan i länet genom utbildning och kunskapsspridning till arrangörer inom kultur- och upplevelsebranschen. Under projekttiden har en hållbarhetsplan för Musik i Blekinge tagits fram, organisationens crew har utbildats i hållbarhet och under våren släpps boken ”Stageplots, Setlists & Saving the World” – en verktygslåda för arrangörer som vill arrangera klimatsmart och socialt hållbart!

 

Recycling @ Karlskronahem

Under de kommande åren ska Karlskronahem gå igenom sina 96 miljörum i syfte att ge ökade möjligheter för god källsortering för hyresgästerna. Målet är att spara miljö, kostnader och öka trivseln.

LiveGreen arbetar tillsammans med hållbarhetsstudenter från Blekinge Tekniska Högskola med att ta fram metoder och kampanjer för beteendeförändring och kunskapsspridning inom området källsortering och miljöansvar.