Design: Isac Estemyr, Johan Fredrik Karén & Elisabet Sarsenov. Ljud: Benjamin Löfberg & Erik Tunhult.

Eventarrangörer och spelutvecklare går samman för att bygga virtuell festivalplattform 🎶🎮📲

En blandning av The Sims, World of Warcraft och festivalen Tomorrowland. Så kan vår nya virtuella festivalplattform – som i juni tilldelades ekonomiskt stöd för att förverkligas – beskrivas kortfattat.

Under sommaren kommer spelutvecklare, festivalarrangörer, animatörer och kulturskapare att samarbeta för att utveckla den unika festivalplattform som i sinom tid kan besökas både i VR och online.
LiveGreen har fått regionala stöd för att börja utveckla den innovation som ska hjälpa upplevelseindustrin att överleva coronapandemin såväl som klimatkrisen.
Målet är att utveckla en ny typ av digital plattform för interaktion och upplevelser samt att på nya sätt få in festivalkänslan i det virtuella rummet.

Festivalplaneten är ett samarbete mellan LiveGreen, studenter från BTH i Karlshamn, spelstudion Something We Made, Musik i Blekinge och Nortic.

Läs pressreleasen 📣

Betatestare sökes!

Är du en arrangör som vill hitta digitala komplement till ditt event? En artist som saknar att uppträda inför publik? En entusiastisk besökare som längtar efter att besöka festivaler? Eller är du kanske bara allmänt nyfiken på VR och digitala mötesplatser?

Anmäl ditt intresse att bli en av våra tidiga testare av Festivalplaneten! 👇🏽