När du ställs inför globala utmaningar kan du göra en av två saker: bli rädd för världen eller rädda världen.
– Louise Lindén, grundare av LiveGreen Festival

LiveGreen startade som en festival mot klimatångest 2010 i Karlskrona.

Sedan dess har festivalen arrangerats nio gånger och engagerat runt 1500 unga arrangörer, artister och förändringsagenter. 

2018 etablerades LiveGreen Festival i Kristianstad.

LiveGreen har team av unga festivalarrangörer i Blekinge och Skåne.

Saving the World with a Party Mood 🎶🌍❤️

Syftet med LiveGreen Festival har varit att driva samhället i en hållbar utveckling genom att:
📣 uppmärksamma och kommunicera frågan
✊ vara en kraftfull plattform för ungas förändringskraft
💜 engagera lokalsamhället
💡 vara en experimentarena för hållbar festivalproduktion

Berättelser om LiveGreen Festival 💬

Personerna bakom LiveGreen har trott på mig långt innan jag själv gjorde det. De har hjälpt mig förstå på vilket sätt jag kan och vill göra världen bättre. Mitt mål är nu att bli den designer och changemaker som de redan tycker att jag är! Jag är dem evigt tacksamma och inspirerad av dem! 

– Ronja Håkansson, kreatör & modell

Vi ser LiveGreen-festivalen som en fantastisk plattform för alla typer av människor att få förverkliga sina idéer och utrycka sin kreativitet, oavsett om man vill sälja pannkakor, dela med sig av musik man skapat eller agera modell så får alla en chans på LiveGreen.

– King Pancakes, ungdomsdriven cateringfirma

LiveGreen var avgörande för mig att stanna i Karlskrona och känna mig som en del av staden. Den får mig att längta till sommaren eftersom man hamnar i ett organiserat kärleksfullt kaos där alla är välkomna. LiveGreen var avgörande för mitt mående som förbättrades av gemenskapen jag kände. Det behövs fler festivaler av unga som uppmärksammar vad som kan göras för att med små steg bidra till en lite bättre värld.

– Cecilia Jansson, modell & volontär

LiveGreen är ett ställe där jag lärde känna en massa underbara kreativa människor och lärde mig om hur jag kan recycla och vara mer miljövänlig. Ett ställe som hjälpte mig med att bli mindre osäker på mig själv. Jag har hittat vänner för livet genom LiveGreen och gjort saker jag innan trodde var omöjligt.

– Oscar Jacobsson, modell & volontär

LiveGreen har hjälpt mig så mycket! Har både fått bättre självkänsla och ökat självförtroendet något fruktansvärt mycket! Utan Live Green hade jag nog aldrig träffat alla dessa härliga individer som vill göra skillnad och ta ställning både för miljön och oss människor.

– Sandra Fredriksson, kreatör & volontär

Det blir allt färre möjligheter för lokala artister att hitta spelningar i städer som Karlskrona. LiveGreen har däremot gett många duktiga, unga, alternativa band en chans att få visa upp sig och ta plats. I ett samhälle där den lokala musiken får allt mindre plats är det enormt viktigt för det lokala kulturlivet att festivaler som LiveGreen får leva vidare och ge chansen till de nya och ännu inte stora banden.

– Hannes Samuelsson, artist

LiveGreen Festivals impact 2010-2019 📈↗️

☑️ 9 musikfestivaler
☑️ 1 500 unga har engagerat sig, varav
💜 700 volontärer
🎶 450 artister och scenkonstnärer
💡 100+ ledare, entreprenörer & idéskapare
☑️ 300+ arbetstillfällen
☑️ 80 % unga i ledarpositioner
☑️ 50+ ungdomsdrivna företag & projekt