I morgon, onsdag, arrangeras When Tomorrow Comes – ett hackaton där festivalarrangörer och upplevelseproffs sammanförs med de skarpaste hjärnorna inom speldesign och digitalisering. Under ett gemensamt online-hackathon ska det tas fram idéer, lösningar och prototyper som hjälper livebranschen att möta nutidens coronakris och framtidens klimatutmaningar. Bakom initiativet står hållbarhetsnätverket och festivalarrangören LiveGreen och medarrangörer är Event in Skåne, Skånsk Live, Musik i Syd och Musik i Blekinge.

Hur skapar vi interaktion och festivalstämning online? Hur kan vi tillgängliggöra fysiska evenemang digitalt? Vilken roll kan VR spela för musik- och upplevelsebranschen? Och vad kan spelutvecklare och konsertarrangörer lära av varandra? Detta är några av frågorna som kommer att behandlas av aktörerna som deltar vid morgondagens hackathon. 

– Målet är att få fram innovativa lösningar och produkter för digitala upplevelser som är redo att etableras, finansieras och exporteras – nu och i framtiden. Vi vill förändra branschen i ett spännande möte mellan live och virtuellt, säger Louise Lindén, innovationschef vid LiveGreen som bland annat står bakom flera sydsvenska festivaler som har behövt ställa om.

I Skåne och Blekinge finns några av Sveriges mest tongivande livemusikfestivaler och Coronakrisen har drabbat branschen oerhört hårt. Från de sydsvenska event- och musikorganisationerna ser man onsdagens Hackaton som ett första steg i att samla branschen och blicka framåt

– Södra Sveriges livemusikarrangörer befinner sig i djup kris. Det här är ett innovativt och effektivt sätt för oss från det offentliga att fånga upp och få möjlighet att stödja all den kreativitet och de idéer som just nu föds i branschen, säger Petra Kuritzén, projektledare på Event in Skåne som är en av medarrangörerna.

When Tomorrow Comes arrangeras i morgon, onsdag, kl. 16.00-19.00 och samlar kring 50 festivalarrangörer, speldesigners och upplevelseaktörer.

Läs hela pressmeddelandet på MyNewsDesk