Festival + hållbarhet = impact!

LiveGreen hjälper Sveriges festival- och eventbransch att utveckla sitt hållbarhetsarbete – på ett engagerande, inspirerande och strategiskt sätt – genom hållbarhetsdetektiver, utbildningar och workshops!

Musikfestivaler, stadsfester och andra stora evenemang bidrar till många positiva effekter för samhället runtomkring, exempelvis marknadsföring, turism och ekonomisk tillväxt. Men vad händer om dessa stora evenemang även börjar betraktas och nyttjas som plattformar för hållbarhet och förändring? Hur kan festivaler fostra beteendeförändring och nya initiativ för en bättre värld? Och hur kan stora evenemang ta ansvar för miljömässig och social hållbarhet?

Forskningen är överens på två punkter: 1) Hållbarhet är inte en trend; hållbarhet är här för att stanna! 2) Musikfestivaler är en outnyttjad resurs när det gäller att adressera samhällsutmaningar och bygga engagemang för en hållbar framtid.

De senaste åtta åren har vi experimenterat med hållbarhet och förändringsarbete. Vi har utvecklat metoder för miljötänk, social innovation, integration och jämställdhet med såväl vår egna Karlskronabaserade musikfestival som innovationskarnivaler, nationella konferenser och hårdrockfestivaler som arena.

I LiveGreen Academy sprider vi våra kunskaper genom:

  • LiveGreens hållbarhetsdetektiver: en grupp festivalälskande hållbarhetsentusiaster som intar olika evenemang för att djupdyka i utmaningar, idéer och lösningar och på samma gång engagera publiken i hållbarhetsarbetet.
  • Föreläsningar, utbildningar och workshops: genomtänkta empowerment-baserade sessioner där arrangörer, entreprenörer, kultursamordnare, ledare, etc. lär dig om hållbara trender och får utveckla egna idéer och visioner i området.
  • LiveGreens handbok ”Stageplots, Setlists & Saving the World” som innehåller checklistor, tips och miniguider inom alltifrån energi och sopsortering till hälsa och inkludering.

Kontakta oss för mer info!