LiveGreen Virtual Spring

Innovation föds aldrig ur bekvämlighet och trygghet. Innovation föds när vi ställs inför svåra utmaningar, när omständigheter tvingar oss att tänka om och när traditionella beteenden och normer ifrågasätts. Innovation föds när vi ser bristerna i vår omvärld och bestämmer oss för att förändra den.

Det är en ny och okänd situation vi står inför våren 2020. Festivalarrangörer, kulturarbetare, idrottsledare, artister och föreläsare – vi är många vars levebröd baseras på att människor möts.
Vad kan vi göra för att hjälpa oss själva och andra i branschen att vara hållbara under en pandemi? Hur kan vi möta nutidens utmaningar med begränsade möten, och samtidigt framtidens behov av ekologisk och social omställning? Hur kan vi använda den teknik och tid som nu frigörs för att fortsätta utveckla våra organisationer och vårt hållbarhetsarbete?

Under våren digitaliserar och tillgängliggör vi LiveGreen Academy och det bibliotek av hållbarhetskunskap som vi jobbat fram de senaste 10 åren. Vi lanserar löpande utbildningar, nya tjänster och innovativa sätt att fortsätta mötas och skapa förändring.

📱🌍 Först ut: Digital föreläsningsserie med start den 7 april

”Från frustration till innovation” är temat på vår första föreläsning. Vi berättar historien bakom LiveGreen – en affärsidé som föddes 2010 ur (klimat)frustration – och hur vi jobbar för att skapa en mer hållbar festival- och upplevelsebransch. Vi utforskar det aktuella ämnet ”digitala festivalupplevelser” ur både nutids- och framtidsperspektiv. Du får konkreta tips inom hållbarhet, kommunikation och ledarskap och föreläsningen avslutas med en creative session där alla är problemlösare.

Vi tillämpar frivillig entré. Anmäl dig här!

❓Jämställdhet, hållbar business, engångsfria festivaler – vad vill du lära dig mer om?

Hjälp oss att bestämma temat för vårens övriga öppna föreläsningar!

LiveGreen Goes Digital! 📲

Vi har skräddarsytt digitala inspirationsföreläsningar, utbildningar och creative sessions för företag och organisationer som går att boka redan nu 👇
Läs om våra digitala utbildningspaket

Hur kan festivaler och evenemang förbättra världen, bli mer hållbara och bidra till FN:s globala mål?
Läs våra bästa tips här och kolla in provkapitlet av vår bok ”Stageplots, Setlists & Saving the World” ⚒️

Idéer eller frågor om Virtual Spring?
Kontakta oss!

Innovationschef Louise
louise@livegreen.se

Hållbarhetsagent Alina
alina@livegreen.se

Verksamhetsutvecklare Emmelie
emmelie@livegreen.se