På årets Live Green Festival står två av Sveriges tuffaste kvinnliga artister på scen – singelaktuella reggaedrottningen Syster Sol och prisbelönade hiphopstjärnan Silvana Imam.

Isabelle ”Syster Sol” Sandblom är en av landets första kvinnor som etablerat sig som soloartist på reggaescenen, och sedan 2008 har hon släppt tre hyllade album och samarbetat med bl.a. Kapten Röd och General Knas. Förra året vann hon årets REGGAE/DANCEHALL på Kingsizegalan och IDAG – den 1 april – släpper hon den nya singeln ”Nojan”!

Silvana Imam kallas ”Sveriges nya hiphopstjärna” och ”liveakternas regent”, och i år har hon varit trippelnominerad i Grammisgalan, dubbelnominerad i P3-guldgalan och kammat hem priser som ÅRETS HOMO på QX-galan och ÅRETS LIVE på Manifestgalan. Hon har dessutom släppt låtar tillsammans med bl.a. Joakim Thåström och Adam Tensta.

Syster Sol och Silvana Imam är klockrena val till årets Live Green. De är inte bara fantastiska unika svenska artister utan är också medvetna förebilder som tar ställning – Syster Sol i självkänsloprojektet ”Tell Dem!” och ”Fatta!” som tar kampen mot sexuellt våld, och Silvana som blivit en symbol för kampen mot rasism, sexism och homofobi.
Det är precis den typen av artister som gör sig bäst på en Live Green-scen!

(Obs! Detta är INGET aprilskämt)
systersilvana