Nilla Nielsen är en singer-songwriter och författare från Helsingborg som blivit prisbelönad både för sin musik och sitt miljöengagemang. Hennes musik är inspirerad av bl.a. U2, Tracy Chapman och Bob Dylan och de senaste 10 åren har hon hunnit släppa sex album. Kort efter debutalbumet 2004 reste Nilla till Thailand för att dyka med hajar och delfiner, och skadades då allvarligt i tsunamikatastrofen. Sedan dess har miljö- och samhällsengagemanget funnits med som en viktig del av hennes musik. Förförra året mottog Nilla ”Project Save the Earths” hederspris och hennes musik är bland annat med i Greenpeace klimatfilm ”Framtiden börjar nu”. I år är hon dessutom högaktuell med boken ”Valhajsflickan”.
”Det ska bli fantastiskt kul att få spela på Live Green-festivalen! Jag ser det som en av sommarens höjdpunkter att få komma och framträda på en så stor och fin miljöfestival! Många av mina låtar och min nyligen utgivna bok ”Valhajsflickan” handlar om miljö, rättvisa och tron på en bättre värld. Jag ser fram emot att träffa Live Green-publiken och hoppas att den kommer att tycka om mina texter och min musik!”

nilla