LiveGreen Sweden adresserar nutidens och framtidens stora utmaningar – med festivaler, musik och upplevelsedesign som verktyg. Vi skapar en upplevelse av en hållbar framtid som berör och motiverar till action, med vår generation som motor. Vi vill se ett samhälle där miljöhänsyn, social inkludering, jämställdhet och gemensamt krafttag för en hållbar framtid är en självklarhet. Festival- och underhållningsbranschen har en unik kraft i att förena människor, lyfta budskap och lösningar på ett konkret, inspirerande och målande vis och därigenom visa vägen mot en bättre framtid.

Detta gör LiveGreen Sweden:

LiveGreen Festival LiveGreen har genom sin festivalverksamhet i Karlskrona skapat mätbar impact och blivit en arena där aktörer från hela samhället samlas för att förvandla klimatångest till drivkraft. Festivalen är redo att expanderas till nya städer med unga som motor i samband med existerande festivaler eller som egenstyrda evenemang. LiveGreen Pop-Up Vi intar ett befintligt evenemang med exempelvis LiveGreens VR-spel, Recycling Fashion Show eller workshops. Upplevelsedesign & projektledning LiveGreen skapar inkluderande, hållbara och effektiva mötesplatser och evenemang, med innovativa processledningstekniker och hög inspirationsnivå. Våra projektledare kan designa hela evenemang eller bistå utvalda delar av eventplaneringen, från bokning och programsättning till facilitering på plats. Utbildning & föreläsningar Sedan 2011 har LiveGreen inspirerat och utbildat tusentals människor, från näringslivstoppar, kungligheter och ledare inom underhållningsbranschen till gymnasieelever och nyanlända. Vi utbildar i bland annat hållbara evenemang, inkludering, impact-making och ledarskap. LiveGreens bok ”Stageplots, Setlists & Saving the World” är handboken som berättar hur hållbarhet förbättrar evenemangsindustrin och hur festivaler i sin tur kan förändra världen. Med 85 konkreta tips lär du dig om alltifrån återvinning till jämställdhet.
 

Projektet LiveGreen Sweden:

Postkodstiftelsen finansierar LiveGreen Sweden
”80 procent av Sveriges unga säger sig ha klimatångest, men forskning visar att de som engagerar sig i samhälls- och miljöfrågor eller gör aktiva klimatrelaterade livsstilsförändringar, mår bättre och känner större framtidstro. Vi är därför stolta över att stödja LiveGreens arbete med att stärka unga människors egen kapacitet och främja deras samhälls- och miljöengagemang genom ekologiskt och socialt hållbara festivaler som blir mötesplatser för nya idéer i en annorlunda kontext.” – Marie Dahllöf, generalsekreterare för Svenska Postkodstiftelsen.
Ny expansionschef
I samband med lanseringen presenteras LiveGreen Swedens nya expansionschef Sara Olsson, bland annat tidigare VD för Peace & Love. ”Upplevelsebaserade mötesplatser är en spännande och, har det visat sig, framgångsrik arena för att väcka medvetenhet och kunskap hos unga människor om de hållbarhetsutmaningar vår värld står inför, säger Sara Olsson. Jag hoppas att mina erfarenheter kan bidra till att vi målmedvetet och långsiktigt etablerar oss som en viktig och relevant hållbarhetsaktör.” – Sara Olsson, expansionschef & projektledare LiveGreen Sweden Vill du veta mer om LiveGreen Sweden eller bli en partner till projektet?
Välkommen att kontakta oss! Louise Lindén, grundare LiveGreen 073-442 78 10 Sara Olsson, expansionschef och projektledare LiveGreen Sweden 070-849 24 58