Festivalplaneten

Design: Isac Estemyr, Johan Fredrik Karén & Elisabet Sarsenov. Ljud: Benjamin Löfberg & Erik Tunhult.

Eventarrangörer och spelutvecklare går samman för att bygga virtuell festivalplattform 🎶🎮📲

En blandning av The Sims, World of Warcraft och festivalen Tomorrowland. Så kan vår nya virtuella festivalplattform – som i juni tilldelades ekonomiskt stöd för att förverkligas – beskrivas kortfattat.

Under sommaren kommer spelutvecklare, festivalarrangörer, animatörer och kulturskapare att samarbeta för att utveckla den unika festivalplattform som i sinom tid kan besökas både i VR och online.
LiveGreen har fått regionala stöd för att börja utveckla den innovation som ska hjälpa upplevelseindustrin att överleva coronapandemin såväl som klimatkrisen.
Målet är att utveckla en ny typ av digital plattform för interaktion och upplevelser samt att på nya sätt få in festivalkänslan i det virtuella rummet.

Läs pressreleasen 📣

Anmäl dig till vårt digitala lanseringsevent!

🌎 Var?
Lanseringen streamas online – du kan titta från valfri plats på din dator eller smartphone.

📅 När?
26 november 15.00-16.00: Lansering av Festivalplaneten med gäster, inspirationssamtal, demonstration och interaktion med publiken.
Obs! Efter 16.00 har några utvalda möjlighet att få en exklusiv guidad tur på Festivalplaneten i VR och online (via PC).

🥳 Vem är detta event för?
Kulturarbetare, spelutvecklare och andra digitala utvecklare, artister, arrangörer, företagsutvecklare, studenter, festivalbesökare, strateger inom hållbarhet, turism och besöksnäring, innovatörer.

Antalet besökare är obegränsat under lanseringseventet, 15 biljetter till guidad tur i Festivalplaneten. Först till kvarn gäller – ange intresse i anmälan.

Anmäl dig här!

Festivalplaneten är ett samarbete mellan LiveGreen, studenter från Blekinge Tekniska Högskola i Karlshamn, spelstudion Something We Made, Musik i Blekinge och Nortic. Huvudfinansiär är Region Blekinge. Projektet stöttas också av Karlskrona kommuns kulturförvaltning.