”Detta är adresserat till er som sitter på maktposition inom kommunen, regionen och näringslivet. Detta är ett utbrott på grund av er nonchalans. Ni som lever i den där dubbelmoral-bubblan där ni påstår er kämpa för ungdomar samtidigt som ni ignorerar, fördummar och stänger dörren för oss och behåller pengarna och makten för er själva.”

Igår publicerades en debattartikel i BLT och Sydöstran, skriven av Live Greens grundare tillsammans med entreprenören Eelin Dahlquist. Den ärskriven som en reaktion mot en ”ungdomsfientlig” kultur som finns både lokalt och nationellt.
Live Green har på 5 år utvecklats till att bli en festival som inte bara drivs av unga, utan som dessutom engagerar ett hundratal eldsjälar från den yngre generationen varje år och som varit en arena där unga entreprenörer, kreatörer, doers och change-makers kunnat bygga och visa upp egna gröna innovativa projekt och företag.
Vi har lyckats med detta för att vi INKLUDERAT, INVESTERAT I, LYSSNAT och TROTT på unga, något som vi hoppas att fler verksamheter börjar ta efter.

Vi unga är framtiden – det är vi som kommer att bygga och leda den. Välmående och motiverade individer som har stöd och arenor att utvecklas på är per automatik med och skapar ett bättre samhälle med nya jobb, företag och innovationer som löser samhällsutmaningar. När vi däremot är exkluderade och inte får rätt förutsättningar för att växa och må bra, då kostar vi samhället pengar.
Politiker, ledare, möjliggörare – ta vara på den unga drivkraften, inkludera och investera i oss och framtiden på en och samma gång!

Läs hela insändaren här

Med det sagt önskar vi Er, och alla andra, en trevlig Halloweenhelg!

kuben_reportage