Ungas ord om Live Green

Live Green har påverkat oerhört många områden på oerhört många sätt och de är alla bra! Jag kommer bara nämna ett få tal av dem: 1. På samtliga 5 festivaler har jag upptäckt nya band och artister som jag gillar eller älskar. 2. Live Green 2014 är bästa helgen i mitt liv! Hela jag var oerhört fylld av bra känslor ifrån bland annat att vara modell i Recycling Fashion Show, dansa med en trevlig pojk som nu är min sambo samt dansa och sjunga till otroliga uppträden av JAGG och Vapenbröder. 3. Personerna som leder Live Green och Recycling Fashion Show (främst Louise och Jeanette) har trott på mig långt innan jag själv gjorde det. De har hjälpt mig förstå på vilket huvudsakligt sätt jag kan och vill göra välden bättre. Mitt mål är nu att bli den Designer och Changemaker som de redan tycker att jag är! Jag är dem evigt tacksamma och inspirerad av dem! Det borde ni också vara! Låt dem fortsätta göra ett helt otroligt jobb för alla oss och resten av världen!

– Ronja Håkansson, designer/modell

Live Green har gett mig ovärderliga kontakter, erfarenheter och vänskaper som har varit avgörande för mig och mitt företags framgångar. Den gemenskap, vårt budskap, det hopp och den framtidstro som Live Green skapar och förmedlar har gjort mig till en mycket stolt Blekingebo. Louise evenemang för ungdomar och miljö, fantastiska entreprenörskap och arbete inspirerar mig oerhört mycket och har fått mig att våga tro på min idé och mitt företag. När jag idag föreläser och jobbar riket runt nämner jag alltid stolt Live Green, Karlskrona och vårt fantastiska Blekinge som en plats för innovation, inkludering och utveckling för en mer hållbar, jämnställd och snäll värld! Live Green är en mycket stor tillgång till Karlskrona och Blekinge, om festivalen inte kan fortsätta skulle detta innebära en enorm förlust för människor, miljön, det lokala näringslivet, Karlskrona och hela Blekinge.

– Isabelle Falck, Social entreprenör & VD Kindnessfood AB

Festivalen är bra många sätt, förutom dess moderna tänk och synsätt som ger inspiration, så tillbringar den även gemenskap och glädje. Den har blivit en del av Karlskronas stadsfest, och den kommer med stor sannolikhet att saknas om den försvinner. Festivalen är säkert inte bara en glädje för publiken utan alla inblandade. Inte bara etablerade band eller artister får chansen att dela med sig av sin glädje och kreativitet utan även rookies, lokala band och artister och designers. Festivalen fungerar lite som en uppmuntran till kreativitet och det vore synd om den inspirationskällan försvann! Jag har fina minnen från festivalen genom åren och hoppas på att det blir fler!

– Sofia Johansson, volontär

Live Green är ett ställe fyllt med kreativa människor som får utrycka sig på ett miljövänligt sätt med bra musik och andra events. Ett ställe där jag lärde känna en massa underbara människor och lärde mig mer om hur jag kan recycla och vara mer miljövänlig. Och ett ställe som hjälpte mig med att bli mindre osäker på mig själv. Jag har hittat vänner för livet genom Live Green och gjort saker jag innan trodde var omöjligt.

– Oscar Jacobsson, modell

Live Green är det bästa på hela året!! Det är också den enda större festivalen med seriösa arrangörer för oetablerade lokala artister. Bra uppstyrt, bra ljud, bra ljus och en fantastisk plats att spela på. Man får av Live Green en chans att synas och visa upp sin musik! Kommer alltid ha mina roligaste spelminnen där!!

– Hanna Nilsson, artist

För mig är Live Green en plats där man finner gemenskap och glädje. Jag tycker den ska finnas kvar i Karlskrona därför att den för samman så mycket folk och skapar en plats är alla kan njuta och ha kul. Aldrig tidigare har Karlskrona varit så upplyftande och uppmuntrande som Live Green-festivalen. Jag tycker jag det är grymt roligt att ha varit DJ varje år och vill definitivt fortsätta med detta.

– Albin Appelqvist, DJ/artist

Festivalen har allt som karlskrona behöver mer. Live Green hjälper många människor. Det hjälpte mig jättemycket att både komma ut bland folk, känna mig delaktig i något och göra något jag tycker om.

– Olle Andersson Rönnblom, volontär/filmare

I alla sammanhang vi träffat på Louise Lindén har det varit när hon försökt hjälpa unga att förverkliga sina idéer. Vi ser på Live Green-festivalen som en fantastisk plattform för alla typer av människor att få förverkliga sina idéer och utrycka sin kreativitet, oavsett om man vill sälja pannkakor, dela med sig av musik man skapat eller agera modell så får alla en chans på Live Green festivalen. Live Green var inte bara ett utav de bästa försäljningstillfällena vi någonsin haft utan också det roligaste och mest givande. Ett speciellt minne som vi har från festivalen var på kvällen när en ung man först köpte en pannkaka, sedan rusade iväg mot scenen och diggade med i musiken samtidigt som man kunde höra honom skrika: Fan vad jag älskar livet just nu!

– King Pancakes, försäljare

En inspirerande festival som för samman folk och öppnar upp för ett bredare miljötänk, helt klart en festival som måste få fortsätta grönska för att även hjälpa karlskrona att utvecklas!

– Jonna Svensson, volontär

Det bästa med Live Green är att festivalen är ett format som passar alla. Många städer anordnar stadsfestivaler där musik och nöje är gratis, något Karlskrona borde ta efter och som även Live Green anammat. Alla får möjlighet att delta, lyssna se och göra saker, vilket är fantastiskt då alla inte har möjlighet att betala dyra biljetter till Stortorget för att någon ska tjäna på det. Live Green ger dessutom arbetserfarenhet, referenser och jobbtillfällen för unga som vill testa på arbetslivet, göra något nytt och annorlunda och vidga sina vyer. Mina bästa minnen är de arbetstillfällen det gett mig som fotograf och de nya kontakter som knyts runt, bakom och omkring scen. Karlskrona kommun borde ta vara på Live Green innan någon annan stad gör det. Annars föregår vi med dåligt exempel som en stad som bara satsar på kultur och nöje för de äldre som har pengar. True story.

– Maria Gadd, fotograf

Live Green har varit höjdpunkten på Skärgårdsfesten för mig med sevärda artister och härlig stämning. Jag har alltid känt mig välkommen till Live Green och det är en avslappnad känsla som omger hela festivalen. Miljötänk är mycket viktigt för mig och jag älskar att Live Green jobbar med och driver de frågorna!

– Karolina Hansson, volontär

Festivalen är en utvecklingsmöjlighet, för alla, för unga människor och för ekologiska företag. Festivalen har inspirerat mig att tänka mer miljövänligt när det kommer till kläder och att ha fått utmana sig själv till att tänka lite utanför modevärldens Box om slit-o-släng. Ni har gett folk en chans att synas.

– Bettie Håkansson, designer/modell

Jag tycker att den ska vara kvar för vi alla som hjälper till gör det för att vi älskar festivalen. Det är ju r plats att kunna ta det lungt och sitta ner utan att oroa sig om att bli bort slängd. Det finns så många möjligheter att kunna utveckla hela sommar med hjälp av live greens många olika projekt och idéer och smarta kreativa ungdomar. Och nu när stilen bland ungdomar är att stå ut ur mängden är det den bästa stadsfestival som gör det vi är ett gäng udda unga och vuxna som visar att det är okej att göra det, och att alla är vackra på sitt egna vis.

– Adrian Gudinge, graffitikonstnär

Jag tycker att Live Green på ett kreativt, intressant och annorlunda sätt bidrar till en bättre miljö och samhälle. Finns där för att inspirera människor att engagera sig i miljön. Live Green är positivt omtalad i kursen Miljöstrategi och hållbar utveckling på BTH som ett gott exempel på en förändring till det bättre, både inom miljön och även samhällsfrågor så som jämställdheten i arbetslivet. Det har varit mycket roligt att vara involverad i Live Green och skulle gärna engagera mig igen.

– Jacob Gustafsson, fotograf

Jag tyckte de var jättekul o lärorikt att få jobba på live green-festivalen, och även att uppleva live green när jag inte var med o jobbade. Jag tycker det är superbra med ett så fantastiskt gäng som har kommit så långt med miljötänket att de faktiskt kan anordna en miljövänlig konsert. Det är något man borde vara stolt över, behålla och utveckla!

– Isabelle Sigvardsson, volontär

Jag tycker att Live Green är en festival med otroliga möjligheter för människor med olika kreativ skaparbakgrund att tillsammans skapa någonting positivt. Det är ett event där folk kan samlas för att visa, ta in och byta kulturella uttryck samtidigt som mångfald, jämställdhet och miljö lyfts fram och präglar innehållet. Jag tycker att det vore synd om ett evenemang med så bra innehåll och värdegrund skulle försvinna.

– Martin Lindberg, artist

Jag tycker att Live Green-festivalen är fantastisk som lyfter fram lokala talanger som kanske annars aldrig nått allmänheten. Däribland mig själv. Man måste värna om det lokala! Utöver detta är det fantastisk att ett så stort event anordnas med miljö- och jämställdhetstänk. Jag tycker att fler festivaler borde ta efter Live Green tänk i många av deras punkter!

– Alexandra Falheim, designer

Live Green Festivalen har givit mig ett stort kontaktnät, en enorm chans att synas och utvecklas som företagare, konstnär och människa. Min roll har till störst del varit att medverka i Recycling Fashion show, där jag skapat smycken och accessoarer i glas med fokus på återvinning och hållbarhet. Jag anser att Festivalen levererar ett viktigt budskap i gemenskap- och miljötänk och har en stor roll i Karlskronas Kulturliv. Jag känner mig väldigt lyckligt lottad att få vara en del av den!

– Malin Tehagen, glasblåsare

Har märkt sen jag flyttade till Karlskrona att det är en stad som inte stöttar i kultur och ungas idéer. Väldigt tråkigt, behövs fler som du Louise. För mig var Live Green avgörande för mig att stanna i Karlskrona och känna mig som en del av staden. Den festivalen välkomnar verkligen alla. Den får mig att längta till sommaren eftersom man hamnar i ett organiserat kärleksfullt kaos haha. Jag mådde dåligt och var ganska sjuk i depression förra årets festival men du och många andra bemötte mig så väl och jag tror ärligt talat att live Green/Recycling Fashion Show var väldigt avgörande för mitt mående som förbättrades av den gemenskapen jag kände. Det behövs fler festivaler av unga som uppmärksammar världen vi lever i och vad som kan göras för att med små realistiska steg bidra till att göra världen lite bättre. Utan Live Green vore Karlskrona bara vara ännu en stad i mängden.

– Cecilia Jansson, modell

Jag har mycket att tacka Live Green för och de drivna eldsjälarna bakom. Jag här uppskattat festivalen som besökare men jag har också under en somrar jobbat som volontär, vilket resulterat i en rad positiva effekter. De gav mig nya erfarenheter, kunskaper, möjligheter och personlig utveckling. Jag träffade vänner för livet och mitt egna engagemang i miljötänket har växt ytterligare. Jag fick chansen att se det massiva jobb som det innebär att bedriva en festival och hur roligt men framförallt hur viktiga budskap Live Green bär med sig. Det går att komponera kampen för miljö tillsammans med musik.

Allt som Live Green är, gör världen rikare och en hållbar framtid ser ljusare ut. Live Green är en satsning på framtiden, klimatet, mångfalden och glädje.

– Sara Tingström, volontär

Sedan jag deltog i Live Green och Recycling Fashion Show första gången har jag engagerat mig mer för miljön och börjat tänka mer grönt, mycket vad det gäller att återvinna kläder men också i vardagen har jag börjat tänka mycket mer hållbart. Recycling Fashion Show har låtit mig göra och utvecklas inom det jag älskar, vilket är att vara modell och stå på scen och det har hjälpt mig att inse att det är precis det som jag vill jobba med. Live Green behövs för att inspirera alla människor till att leva mer miljövänligt men också för att Live Green gör det möjligt för unga att engagera sig inom det dom älskar att göra. Tack vare att jag blev tillfrågad att vara med i Recycling Fashion Show tror jag att jag kan lyckas med mina drömmar, Live Green har varit en stor del i att jag har hittat det självförtroende jag har idag och det är jag evigt tacksam för.

– Louise Jax, modell

Mitt bästa minne är helt klart gemenskapen, vilken glädje och energi. Hela stämningen är fantastisk, alla är positiva och omtänksamma. Massor av genuina och inspirerande människor på en och samma plats!

– Malin Johansson, makeupartist

Jag anser att Live Green är en självklarhet för Karlskrona! Vad skulle annars huseras bättre i Hoglands park??? Det har varit så många bra artister och uppträdanden. Och jag tycker det är ett ypperligt arrangemang för att öppna upp kunskapen och diskussion om miljön. Tycker festivalen har varit ett superbt hel-koncept från dag till kväll och för hela familjen, alla åldrar. Supergod mat och roliga aktiviteter! Att man kan lämna in kläder istället för att slänga dem är kanon! Känns som att ungdomarna som gör detta möjligt, och festivalen i sig sätter Karlskrona på kartan och kan vara ett föredöme och stå som förebild för andra. Live Green förnyas varje år, fler unga vuxna kommer med idéer och utvecklar sina projekt. Jättekul med något nytt och annat än de”vanliga” koncept som ingår i skärgårdsfesten etc

– Lina Hansson, volontär

Det bästa jag tyckte med festivalen är alla möten med engagerade och drivna individer och tillgången till levande musik! Men jag hade nog pushat på att kulturbidragen bl.a. Ska gå till möjligheten att uppleva kultur för invånarna oberoende om man har pengar eller inte!

Emma Sol Andrén, modell

Förutom den extremt härliga miljö och atmosfär som festivalen haft sedan 2010 (?) så vill jag bara säga att Live Green har betytt enormt mycket för mig som musiker och de band jag spelat i. Det blir allt färre möjligheter för lokala artister att hitta spelningar i framförallt Karlskrona. Live Green har däremot gett många duktiga, unga, alternativa band en chans att få visa upp sig och ta plats.

I ett samhälle där den lokala musiken får allt mindre plats är det enormt viktigt för både det lokala kulturlivet och för alla de band som finns i Karlskrona att festivaler som Live Green får leva vidare och ge chansen till de nya och ännu inte stora banden.

– Hannes Samuelsson, artist

Live Green har hjälpt mig så mycket! Har både fått bättre självkänsla och ökat självförtroendet något fruktansvärt mycket! Utan Live Green hade jag nog aldrig träffat alla dessa härliga individer som vill göra skillnad och ta ställning både för miljön och oss människor vilket är underbart att få ta del av

– Sandra Fredriksson, modell

Festivalen gav mig en riktigt rolig sommar. Det var en minnesvärd upplevelse och roligt att vara på. Eftersom festivalen är en så fri festival där vem som helst kan vara modell, designer mm är de fler folk som vågar vara med eftersom den är till för alla. Jag valde att bli modell förra året för att just då hade jag gått ner i vikt och tyckte att de var ett bra sätt att stärka mitt självförtroende vilket de gjorde. Jag hade många vänner som var på festivalen och tyckte att de var roligt att kolla på showerna både på dagen och på kvällen. Jag tror att många i Karlskrona tycker att det är en trevlig festival och ett stjäl till att komma in till stan även fast man inte stannar länge så blir folk ändå nyfikna på att kolla vad de är för något. Jag tycker att de är en lärorikt upplevelse som ska finnas kvar.

– Louise André, modell

Live Green har gett mig, och många andra artister, en chans att nå ut med min musik till en bredare publik när många andra arrangörer lät bli. Festivalen i sig är en av de viktigaste då den lyfter miljöfrågor, främjer innovation och framför allt satsar & hör på unga människor som många gånger möts av döva öron hos makthavare & politiker. Den har även med (vad jag har förstått) begränsade resurser bevisat, även om det kanske egentligen inte skulle behövts när grundtanken är så unik & nytänkande, hur man kan skapa ett hållbart & framgångsrikt event & gjort sig förtjänt av att satsas på. För mig som kämpar för unga & för att de skall få möjligheten att skapa möjligheter för sig själva ser jag festivalen som något av det viktigaste som Karlskrona har att erbjuda både för mig & unga changemakers. För mig som artist är jag innerligt tacksam, precis som många andra artister, att Live Green lät mig uppträda på deras scen. Det vore skamligt att inte satsa på och investera i Live Green, inte minst för att påvisa hur grymma och företagsamma människor som finns i Karlskrona & Blekinge.

– Sebastian Chavez, artist

Jag jobbade som volontär förra året på Live Green och under den lilla tiden träffade jag fantastiska och drivande personer, jag har blivit så inspirerad att jag i år designar en unik rustning för att inspirera många andra till att göra skillnad. De här festivalen är modernt, ungt och framför allt ständigt växande. Hade det inte varit för Live Green hade Karlskrona och skärgårdsfestivalen varit grå och tråkig.

– Aron Christoffersson, designer/volontär

Festivalen var för mig ett bra steg in i arbetslivet och en bra merit att ha i CVt. Jag var där som volontär 2015 och jag knöt kontakter, fick arbetserfarenhet och fick också känna på lite olika arbetsuppgifter. Sen var det oerhört härlig stämning och en bra möjlighet för unga att synas.

– Lina Öman, volontär

Ett väldigt bra koncept och viktigt engagemang både för ungdomar, företag och organisationer.. Vi på Resolt.se är imponerade över Live green s stämning och organisation.

– David Håkansson, VD Solt Sverige Ab

Man kan känna sig fri ett tag och släppa taget. Annars händer det inte särskilt mycket i Karlskrona och jag tycker att det är någonting av det största man ser fram emot hela året. Dessutom är det gratis och att vara på festival kostar annars jättemycket pengar. Live Green MÅSTE finnas kvar om det ska finnas nåt intressant i Karlskrona!

– Maja Constantin, modell

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *