Live Green Mission!

livegreenmission

Vi brinner för ungdomars inflytande i samhället!

Live Green Mission! är ett innovativt koncept som bryter mot den traditionella uppbyggnaden av ett seminarium. Istället för att låsa in oss i en lokal med pennor och post-it-lappar, använder vi oss av modernare redskap – med naturen och staden som skådeplats. Vårt fokus ligger på sociala innovationer och samhällsförbättring.

Idén föddes när vi fick förfrågan om att arrangera ett seminarium för 120 ungdomar under Landsbygdsriksdagen 2012 i Blekinge. Man ville nå ut till så många olika typer av ungdomar som möjligt, inte bara de allra mest engagerade. Men frågan var: Hur skulle man kunna få ”den vanliga ungdomen” att vilja spendera en hel fredag med att utforma en handlingsplan för framtidens landsbygd?

Svaret var: genom att göra ett galet spännande program, uppbyggt som ett slags modernt läger, innefattande alltifrån att filmdokumentera med smartphones, paddla kajak, dansa afrodans, gå på skattjakt genom centrum, tillverka egna framtidslöpsedlar, få fritt inträde till musikkonsert, äta god mat, intervjua makthavare, hänga med landshövdingen och näringsministern, twittra och facebooka och anordna flashmob. Allt detta skulle sedan leda fram till att lösa uppdraget – en handlingsplan för framtiden, som dagen efter lämnades i händerna på landsbygdsministern.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *