Bakgrund – Ett par ord från grundaren

När jag var 17 år drabbades jag av klimatångest.

Det var framför allt Al Gore’s fel – eller, ”förtjänst” kan man väl säga. Jag valde nämligen att försöka bota min klimatångest genom att starta någonting unikt. Någonting som kunde förmedla hållbarhet på ett inspirerande och lättbegripligt sätt. Någonting hoppfullt och effektivt. I denna fundersamma frustration föddes idén om Live Green.

Sedan dess har jag och mina medarbetare byggt upp en fantastisk community av samhällsengagerade eldsjälar, vi har producerat sex hållbara musikfestivaler, arrangerat modeshower där designers förvandlar skräp till spektakulära klädesplagg, anordnat såväl ungdomsriksdagar på landsbygden som skräckteater i förorten, utbildat unga ledare och changemakers och skapat ett flertal verksamheter som arbetar med social innovation på olika sätt.

Vår vision är lik många andra miljöorganisationers:

Visionen är att forma en värld där människor, företag och offentliga aktörer vill ta ansvar och tillsammans jobba för en hållbar framtid. Men vårt redskap är annorlunda – det kan liknas vid en musiker som väver in ideologiska budskap om social orättvisa i en vacker melodisk låt som går rakt in i lyssnarens hjärta. Vi tror att det bästa sättet att åstadkomma förändring i samhället – med medborgares och ledares attityd- och beteendeförändring som fokus – är genom musik, inspiration, vackra miljöer, spektakulära shower och god mat – allt det där som får oss människor att må bra.

”Music can change the world, because music can change people”

– Bono

Manipulativt? Kanske lite. Men i en tid där vi dagligen blir matade av hemska nyheter om att jorden går under, att vi utsätts för giftiga kemikalier varje gång vi konsumerar en produkt, att vi måste sluta äta kött, köra bil och åka till Thailand på semestern är det inte särskilt konstigt att folk stoppar huvudet i sanden. Vi vill inte berätta för er om allt hemskt som händer med vår värld, för det vet ni redan. Vi vill visa hur vi kan göra för att tillsammans förändra detta. Och vi väljer att göra det i sammanhang där ni tar till er det som bäst och samtidigt har kul, exempelvis genom en riktigt bra musikfestival!

– Louise Lindén, grundare av Live Green

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *